Underholdning September 2013

Tilbake til Kalenderen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Vi har lagt inn en automatisk oversetter, den er ikke perfekt, men vi antar at våre utenlandske gjester forstår mer av siden med den, enn uten ;) Har du lekt deg og vil tilbake til Norsk, bruk Select Language, velg Norwegian ;)

Lørdag 7. september kl. 22:00 entrer Groove Mission scenen på Queens Pub.

Groove Mission er et bluesrock band fra Fredrikstad og Moss,
som består av fem glade herrer i sin beste alder som spiller groovy blues/rock.
Bandet ble startet sommeren 2012 av bassisten og trommisen.

Etter endel folk ut og inn, falt resten av bestningen på plass på nyåret 2013.
Alle medlemmene i bandet har mange års erfaring og lang fartstid som musikere på utallige scener og konserter.

Arild Stensvik - vokal
Knut Egil Knutsen - keys, munnspill og kor
Anders Ellingsen - gitar og kor
Pål Mikkelsen - bass
Arild Pettersen - trommer

 

CC kr. 100,-

 

På Facebook


Lørdag 14. september ønsker vi Günther Nielsen hjertelig tilbake på scenen til Queens Pub.

Gitar basert poesi rock med fengende gitar riff og med norske tekster.
Plankerock  fra Plankebyen

 

Günther Nielsen ble etablert i 2005.
Musikken er basert på tekster av Arild Karlsen, tonesatt av Arild K og Jon Syversen.

De spiller en godt variert, rocka musikkform, som etter en del konserter, har vist seg og fenge et bredt alders - spredt publikum. Günther Nielsen "ga ut" en cd singel, som avstedkom terningkast 5 hos Fredrikstad blads anmelder, våren 2007.

Cd release ble 9.mars 2012 og med tittelen RASTLØS VANDRER og fikk en sterk 4 i Fredrikstad Blad.
Musikken er basert på gitarer. Det er to gitarister med hver sine særpreget uttrykks form som vi føler at har fått frem det som vi kaller Günther Nielsen uttrykket. Vi er seks ”gutter”, som til sammen danner bandet Günther Nielsen. Tekstene kjennetegner mange i hverdagen slik vi alle kan ha det til tider. Kjærlighet, sorg, glede, lykke og fortvielse.
GITARBASERT POESIROCK er et stikkord, på norsk.

Navnet Günther Nielsen kommer fra en antatt kremert katt til naboen til Tommy. Huset brant og katten forsvant, men dukket senere opp igjen. Katten het Günther Nielsen.


Selv om gitarist Jon Syversen begynte å spille gitar først som 18 åring, har han en imponerende cv på området. Det begynte med Uranus, Fredrikstads første rockeopera; "Knut Elvis", i 1981, Stig Nilsson (Prøysenpris vinner i 1976), og Anders Grønneberg i forskjellige konstellasjoner. Han og Tommy var også sentrale i Rotvelt prosjektet (1993 - 97), Etter et mellomspill de kalte D' Sens, initierte han i 2005 det som nå har blitt Günther Nielsen.

Frank Andersen startet med musikk på begynnelsen av 1970 tallet. Han har spilt i Uranus og Misantrop sammen med nåværende G N gitarist Jon Syversen. Han har spilt keyboard i trioen Hollands, samt i sitt eget danseband; Dansebandet Friends. Etter noe påtrykk fra Jon, fant han fram bassen igjen i 2005, og gir et vesentlig bidrag til det karakteristiske Günther Nielsen lydbildet.

Tommy Alfredsen har spilt trommer siden 9 år. Han fikk sitt første trommesett som 14 åring. Han spilte i Hubba Bubba Band fra 1979 til 1981. Spilte med Knut Hov fra 1981 til 1985. Etter åtte års pause, deltok han i Rotvelt prosjektet fra 1993 til 1997. Han spilte i det konseptet de kalte D' Sens, før han var med og startet Günther Nielsen.

Sten Roger Berntzen: En 67 mod og vårt ungdoms alibi i bandet. Begynte for alvor med gitar spilling i -96. Spilt i div. band siden -99 og da med hoved vekt på blues. Blir kanskje omskolert litt sammen med oss og er en gitar og forsterker samler. Kommer til å sette mer blues preg over bandet

Andre' Winkler (eller Erik Stubberud) er også kjent som trubaduren Dayal. Som trubadur har han bla. spilt med størrelser som bassist Nils Åge Nonstad, gitarist Ivan Andersen, og pianist Henrik Mosnes. Andre' var vokalist i Flaskebekk Bluesband på slutten av 1980 tallet, med opptredener bla på Notodden Bluesfestival. Han ble invitert til å være med som vokalist i Günther Nielsen høsten 2005.

Jon Øyvind Stubberud: Dette er mannen som gjør alt. Gammel musiker med lang erfaring. Vår produsent til plata ”Rastløs Vandrer”. Lydmann våres når vi er ute på jobber. Mannen som får "papirmølla" i gang angående skiva og registreringer og gir oss et spark etter behov.

 

Mens vi venter:

Hjemmeside

CC kr. 100,-


Lørdag 21. september kommer Prodigal Sons på Queens scene kl. 21:30

Blues rock band med røtter fra bla. Stones, Muddy waters. Voc og git Kai Rutherford er kjent for sine sprell og har mange år bak seg innen musikkbransjen. Olav Rygg har turnert land og strand som session trommis og i div kjente band. Kjell Solheim en stødig leken bassist som spiller med Deb Girnius. sist men ikke minst Morten Grimstad en dyktig git som har spilt her og der :)

 

CC kr. 100,-

 


Fredag 27. september kl. 22:00 kommer våre svenske venner  The Booze Brothers nok engang til oss.

Booze Brothers ble dannet en gang i 1985. De besto av Jan-Erik Eriksson på vokal og gitar, Dr. Sumlin på bass gitar, Bosse Sandersson på trommer og nå eneste gjenværende originalmedlem Kenneth Svensson på gitar.

Den musikalske stilen har siden dag én, mer eller mindre konsekvent pekte mot klassiske Elektriske Blues og Rock'n 'Roll. Sterkt påvirket av bluesgiganter  som Freddie King, BB King, Eric Clapton, Johnny Winter, Elmore James og Stevie Ray Vaughan, er dette bandet fortsatt mer enn i stand til å produsere en drivende konsert i fotsporene til ZZ Top, Rolling Stones, Dr. Feelgood eller Status Quo.

Det begynte å bli mer seriøse i 1995, da Jan-Erik Eriksson ble erstattet av Patric Karlsson.

Bandets første CD, "Evil Morning Blues", ble utgitt i oktober 1998. Den inneholdt tretten spor, hvorav ti var originale komposisjoner. Oppfølgingen, "On the Rocks", med all originalt materiale, ble utgitt i september 2000. Det ble i sin tur etterfulgt i 2004 av deres kritikerroste live-albumet "The Booze Brothers - Live ... med The Wolf Island Horns! ".

Foruten Sverige har The Booze Brothers brukt de siste femten årene med å spille i Norge, Danmark og Finland. I tillegg kommer en rekke turer i Tyskland, Nederland og Spania. Bandet har også deltatt på en rekke prominente festivaler i det siste tiåret. Verdt å nevne er Aalborg Jazz & Blues Festival i Danmark i 2001, Romerike Blues & Roots Festival i Norge i 2002, Notodden Blues Festival i 2003 og Dalane Blues Festival i Norge i 2004 og 2008. Et annet høydepunkt som definitivt skiller seg ut var en forestilling i juli 2006 på Bliuzo Naktys festivalen i Litauen for et entusiastisk publikum på 5000 personer.


Original bassist Dr. Sumlin sluttet i bandet i 2003, og ble erstattet av Calle Björnberg, som behandlet bassen med excellence i de neste fem årene før han forlot bandet av  personlige grunner i 2008. Bosse Sandersson valgte å trekke seg fra bandet i 2005, for å få mer tid med familien sin.

De nåværende medlemmene av Booze Brothers, som har vært på plass siden 2008, består av:

Kenneth Svensson på gitar,

Patric Karlsson på vokal og gitar,

Jonas Karlsson på trommer,

Ove Flink på bass gitar.

 

I mens vi venter kan vi høre på et klipp fra guttas besøk i november 2012:

 

Takk til Kjell Torgersen for eminent filming/redigering!

Hjemmeside

 

CC kr. 100, -

 

Del på facebook


Tilbake til Kalenderen


©SongshenMedia Webdesign 2005 - 2013