Underholdning November 2012

Tilbake til Kalenderen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Vi har lagt inn en automatisk oversetter, den er ikke perfekt, men vi antar at våre utenlandske gjester forstår mer av siden med den, enn uten ;) Har du lekt deg og vil tilbake til Norsk, bruk Select Language, velg Norwegian ;)

Lørdag 03.november kl.15:00 gjester Etter Svinesund oss igjen.

NY MUSIKALSK REISE MED ETTER SVINESUND!

Sorgmuntre historier fortelles igjen om Kennet, Roy, Glenn Roger, Lena med bena og mange andre jenter via en følsom reise gjennom blueslandet Østfold. Du får høre om harryturer fra Yven, husbråk i Fredrikstad og om ulike seksuelle ladninger fra fontenen på Sjøbadet, en tur til Hamburg fra Kambo og rundt ei dame nedi Oven. En enkel Trekant holder ikke for disse reiseskildringene.

Gutta i Etter Svinesund bygger alkover for kvinnfolk i Moss og går ikke av veien for et sløydkurs på ferskenfin hud eller en tur på Vansjø oppi en kano med kona på tvers. Snekka med Marnamotoren tøffer ut på Kurefjorden, og pjolterne flyter blant fiffen bak syrinene i Larkollen.

Forfatter Dag Larsen synger, spiller gitar og forteller. Noen låter er laget av Øystein Olausen, gitar/bass og Egil Jegleim, tangenter. Mens andre melodier er hentet fra 60-tallets rikholdige minnebøker. Jan ”Apache” Larsen sørger for dette med sin ”Shadowsgitar” og Arne ”Reggae” Forsgren sørger for god takt og tone både på skinn og i sinn.

Etter flere år med slike lørdags ettermiddager i Queens Pub ved gågata i Moss, legger stadig flere turen innom etter å ha gjort unna helgehandelen. Med muntre historier og halvgale musikalske stunts fra Etter Svinesund, gleder oss til å se dere alle!

 

Biografi
Det musikalske spekteret er enda bredere enn vår samlede fysiske bredde (og det sier ikke lite), og til sammen har vi noen mannsalderes fartstid i et anselig antall band fra 1960-70-årene til i dag (f.eks. The Tombstones, Winterland, Dr. Hendersons Blues Caravan, Norwegian Wood, Rosmersholm, Skallagrimsson, FolkPort, Fra Ola Narr, Kampens Hete).


Beskrivelse
Gruppa har oppnådd kultstatus i Moss gjennom å innta den lokale oasen Queens Pub noen lørdags ettermiddager om høsten de seneste årene. Det er gjort for å fortelle om livet som utholdes av menn i Østfold, på evig og forgjeves søken etter meningen med tilværelsen, dvs. damer.

Forfatter, forteller og vokalist Dag Larsen fra Son har skrevet alle tekster, dels til et kresent utvalg av coverlåter og dels til originale melodier av Egil Jegleim (tangenter og vokal) og Øystein Olausen (bass og vokal). Jan Larsen (gitar og vokal) holder Fender- og Shadows-fanen høyt hevet, og Arne Forsgren sørger for at det svinger som bare………

Til tross for forankringen i Østfold har bandet en vid horisont, og fortellingene er ganske allmenngyldige, uansett hvor man nå bor på denne eller andre siden av grensen. Vi bringer gjerne vårt muntert-melankolske budskap ut over det ganske land.

Etter Svinesund spilte inn en CD i 2011 (en “lydbok” med tittelen En følsom reise gjennom grenseland) med en noe neddempet kortversjon av konserten; sceneversjonen blir gjerne atskillig mer løssluppen...

En lytteprøve fra EtterSvinesunds besøk i fjor:

 

 ;

 

Etter Svinesund på Facebook

CC kr. 50,-


Søndag 4. november spiller Marcus Bonfanti opp kl. 15:00

Nok en gang er den unge engelske bluesgitaristen Marcus Bonfanti tilbake i Moss og på Queens Pub og denne gangen er han solo!

Marcus Bonfanti er et av tidens store navn og en sensasjon i det britiske musikklivet. Han har for eksempel spilt med Ronnie Wood fra Rolling Stones og er fast medlem av den legendariske PP Arnold band.
Bonfanti er også medlem av den berømte Ronnie Scotts Blues Explosion der Tony Remy er medlem.

30-åringen Bonfanti hylles som en av Londons hotteste unge bluesmusikerne. Han debuterte i 2008 og har siden gitt ut to solo album og planlegger sitt tredje denne våren.

Bonfanti er ikke bare "talk-of-the-town" i London hvor han spiller for utsolgte hus - men også en anerkjent musiker som ofte invitert til å spille i andre situasjoner. Han har som solo artist åpnet konserter for store artister som Chuck Berry, John Mayall, Beth Hart og Paul Jones.

Etter besøk i mars og juli kommer Marcus Bonfanti tilbake til Queens, og vil gi publikum en blues-opplevelse de sent vil glemme!

”Bonfanti deserves to become the next British blues hero” (The Guardian)
“London’s hottest young blues player” (The Jazz Café)
“This blues guitarist will be loosening the plaster from the ceiling” (The Independent)
“Right here, right now, the best British bluesman around” (Zeitgeist)
“Utterly spellbinding” (The Times)

Lytteprøve:

 

Hjemmeside

CC kr. 100, -

 


Fredag 9. november fra kl. 21:30 spiller Ogdens’ Rhythm & Blues nok en gang opp.

 

Bandets historie går tilbake til 1960 - årene, da den engelske bluesbølgen slo inn over Oslofjorden og trengte inn gjennom Klubb RB's tunge betongvegger under Rådhusbrua i Moss. Blinken, Klubb RB og senere Kråkereiret har gjennom fire tiår vært et drivhus for bandlivet i Moss.


Georg og Terje Ogden debuterte på Blinken i 1964 med Green Onions (som ikke
betyr ’grønne løker’, men faktisk ’vårløk’) og bandet var mer inspirert av The Rolling
Stones’ drivende rhythm and blues enn av The Beatles’ fengende sangharmonier.


Tomm Berger etablerte noe senere Feldson Association, uten tvil det lengstlevende
blues-bandet i Moss, og som har vært plattform for flere populære lokale live-band.
I 1967 slo brødrene Ogden og multibandorganisten Egil Jegleim følge med Dr.
Hendersons Blues Caravan. Dr. Henderson var en kort musikalsk transportetappe som
ble til 70-tallsbandene Aunt Mary og Norwegian Wood, mens Jegleim utviklet
progrocken gjennom band som Rosmersholm og Skallagrimson.


I det nystartede bandet er vokalist Kjell Kjellman et naturlig midtpunkt og en
veteran når det gjelder å tolke blues, soul og rock fra sin tid i Norwegian Wood, Boston Tea Party m.fl. For å samordne alt dette til et godt fungerende lydteam, er Morten Nore limet i bandet slik han også alltid var i årene med Norwegian Wood, og fyller rollen som lydmikser, organisator og teknisk alltmuligmann.


Sitt nye bandnavn har de garvede musikerne tvilt seg fram til etter blant annet å
ha vurdert mer muntre alternativer som Kjell-berg-ogden. Men faren for å skape
geografiske forviklinger førte til at de samlet seg om etternavnet det var flest av i bandet.
Ogdens’ Rhythm & Blues har satt sammen en variert musikalsk meny, der råvarene er
levert av 60- og 70-tallets bandgenerasjoner, samtidig som musikerne setter sitt
personlige preg på materialet.


En musikalsk smakebit:

CC kr. 100,-

 

Helgen 10. - 11. november holdes E-dart turnering ØC5

Hjemmeside


Lørdag 24. november kommer The Booze Brothers kl. 21:30.

Booze Brothers ble dannet en gang i 1985. De besto av Jan-Erik Eriksson på vokal og gitar, Dr. Sumlin på bass gitar, Bosse Sandersson på trommer og nå eneste gjenværende originalmedlem Kenneth Svensson på gitar.

Den musikalske stilen har siden dag én, mer eller mindre konsekvent pekte mot klassiske Elektriske Blues og Rock'n 'Roll. Sterkt påvirket av bluesgiganter  som Freddie King, BB King, Eric Clapton, Johnny Winter, Elmore James og Stevie Ray Vaughan, er dette bandet fortsatt mer enn i stand til å produsere en drivende konsert i fotsporene til ZZ Top, Rolling Stones, Dr. Feelgood eller Status Quo.

Det begynte å bli mer seriøse i 1995, da Jan-Erik Eriksson ble erstattet av Patric Karlsson.

Bandets første CD, "Evil Morning Blues", ble utgitt i oktober 1998. Den inneholdt tretten spor, hvorav ti var originale komposisjoner. Oppfølgingen, "On the Rocks", med all originalt materiale, ble utgitt i september 2000. Det ble i sin tur etterfulgt i 2004 av deres kritikerroste live-albumet "The Booze Brothers - Live ... med The Wolf Island Horns! ".

Foruten Sverige har The Booze Brothers brukt de siste femten årene med å spille i Norge, Danmark og Finland. I tillegg kommer en rekke turer i Tyskland, Nederland og Spania. Bandet har også deltatt på en rekke prominente festivaler i det siste tiåret. Verdt å nevne er Aalborg Jazz & Blues Festival i Danmark i 2001, Romerike Blues & Roots Festival i Norge i 2002, Notodden Blues Festival i 2003 og Dalane Blues Festival i Norge i 2004 og 2008. Et annet høydepunkt som definitivt skiller seg ut var en forestilling i juli 2006 på Bliuzo Naktys festivalen i Litauen for et entusiastisk publikum på 5000 personer.


Original bassist Dr. Sumlin sluttet i bandet i 2003, og ble erstattet av Calle Björnberg, som behandlet bassen med excellence i de neste fem årene før han forlot bandet av  personlige grunner i 2008. Bosse Sandersson valgte å trekke seg fra bandet i 2005, for å få mer tid med familien sin.

De nåværende medlemmene av Booze Brothers, som har vært på plass siden 2008, består av:

Kenneth Svensson på gitar,

Patric Karlsson på vokal og gitar,

Jonas Karlsson på trommer,

Ove Flink på bass gitar.

 

Lytteprøve:

Hjemmeside

CC kr. 100,-


Fredag 30. november blir det  Beatles konsert.Mer info kommer.

 

CC 100,-


 

Del på facebook


Tilbake til Kalenderen


©SongshenMedia Webdesign 2005 - 2011