Underholdning Juni 2013

Tilbake til Kalenderen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Vi har lagt inn en automatisk oversetter, den er ikke perfekt, men vi antar at våre utenlandske gjester forstår mer av siden med den, enn uten ;) Har du lekt deg og vil tilbake til Norsk, bruk Select Language, velg Norwegian ;)

 

 

1. Juni 2012: Østfoldcup 3 - 2013
 

Hjemmeside



Torsdag 6. juni spiller Bellfuries fra Austin, Texas opp på Queens Pub, dette er deres første konsert i Norge.

Bellfuries klarer den fine balansegang å veksle mellom "røtter" og "pop".

Joey Simeone er den som startet bandet.

Bandets første innspilling er klassifisert som rockabilly, hvilket det også er, mens det nye albumet har åpnet opp og har større generelle appell, men vi vil sikkert fortsatt ha våre "rootsy" øyeblikk, sier Joey Simeone.

 

Her er en liten "før premiere":

 

Bellfuries på MySpace


Fredag 7. juni får vi besøk av Big Time.

Big Time er et coverband som spiller den beste rock- og popmusikken fra 80-tallet.

Vi er fem kæller og to kvinns som har har vokst opp på 80-tallet.
Dette utskjelte tiåret preget av høyt hår og pastellfarger,
som mange helst vil glemme, har en uendelighet av musikalske skatter.
Vi spiller dem alle!

Medlemmene:

Magne Jensen, Marit Trønnes Lie, Tormod Andersen, Øyvind Braaten, Camilla Bjørke, Kåre Aune og Svein Andersen.


   Fredag 14. og lørdag 15.  juni feirer Queens Pub 30 års jubileum!

   

    Litt om historien finner du her.


Fredag 14. juni entrer Günther Nielsen scenen nok en gang på Queens Pub.

Gitar basert poesi rock med fengende gitar riff og med norske tekster.
Plankerock  fra Plankebyen

 

Günther Nielsen ble etablert i 2005.
Musikken er basert på tekster av Arild Karlsen, tonesatt av Arild K og Jon Syversen.

De spiller en godt variert, rocka musikkform, som etter en del konserter, har vist seg og fenge et bredt alders - spredt publikum. Günther Nielsen "ga ut" en cd singel, som avstedkom terningkast 5 hos Fredrikstad blads anmelder, våren 2007.

Cd release ble 9.mars 2012 og med tittelen RASTLØS VANDRER og fikk en sterk 4 i Fredrikstad Blad.
Musikken er basert på gitarer. Det er to gitarister med hver sine særpreget uttrykks form som vi føler at har fått frem det som vi kaller Günther Nielsen uttrykket. Vi er seks ”gutter”, som til sammen danner bandet Günther Nielsen. Tekstene kjennetegner mange i hverdagen slik vi alle kan ha det til tider. Kjærlighet, sorg, glede, lykke og fortvielse.
GITARBASERT POESIROCK er et stikkord, på norsk.

Navnet Günther Nielsen kommer fra en antatt kremert katt til naboen til Tommy. Huset brant og katten forsvant, men dukket senere opp igjen. Katten het Günther Nielsen.


Selv om gitarist Jon Syversen begynte å spille gitar først som 18 åring, har han en imponerende cv på området. Det begynte med Uranus, Fredrikstads første rockeopera; "Knut Elvis", i 1981, Stig Nilsson (Prøysenpris vinner i 1976), og Anders Grønneberg i forskjellige konstellasjoner. Han og Tommy var også sentrale i Rotvelt prosjektet (1993 - 97), Etter et mellomspill de kalte D' Sens, initierte han i 2005 det som nå har blitt Günther Nielsen.

Frank Andersen startet med musikk på begynnelsen av 1970 tallet. Han har spilt i Uranus og Misantrop sammen med nåværende G N gitarist Jon Syversen. Han har spilt keyboard i trioen Hollands, samt i sitt eget danseband; Dansebandet Friends. Etter noe påtrykk fra Jon, fant han fram bassen igjen i 2005, og gir et vesentlig bidrag til det karakteristiske Günther Nielsen lydbildet.

Tommy Alfredsen har spilt trommer siden 9 år. Han fikk sitt første trommesett som 14 åring. Han spilte i Hubba Bubba Band fra 1979 til 1981. Spilte med Knut Hov fra 1981 til 1985. Etter åtte års pause, deltok han i Rotvelt prosjektet fra 1993 til 1997. Han spilte i det konseptet de kalte D' Sens, før han var med og startet Günther Nielsen.

Sten Roger Berntzen: En 67 mod og vårt ungdoms alibi i bandet. Begynte for alvor med gitar spilling i -96. Spilt i div. band siden -99 og da med hoved vekt på blues. Blir kanskje omskolert litt sammen med oss og er en gitar og forsterker samler. Kommer til å sette mer blues preg over bandet

Andre' Winkler (eller Erik Stubberud) er også kjent som trubaduren Dayal. Som trubadur har han bla. spilt med størrelser som bassist Nils Åge Nonstad, gitarist Ivan Andersen, og pianist Henrik Mosnes. Andre' var vokalist i Flaskebekk Bluesband på slutten av 1980 tallet, med opptredener bla på Notodden Bluesfestival. Han ble invitert til å være med som vokalist i Günther Nielsen høsten 2005.

Jon Øyvind Stubberud: Dette er mannen som gjør alt. Gammel musiker med lang erfaring. Vår produsent til plata ”Rastløs Vandrer”. Lydmann våres når vi er ute på jobber. Mannen som får "papirmølla" i gang angående skiva og registreringer og gir oss et spark etter behov.

 

Mens vi venter:

Hjemmeside


Lørdag 15. juni underholder Daryl McDade med venner på Queensterrassen kl 15:00-18:00

I forbindelse med 30 års jubileet for Queens Pub, underholder Daryl med venner på terrassen. Blant annet kommer Pål Mikkelsen og bidrar på bass.

Daryl vil nok spille en del av låtene han har spilt på tidligere ettermiddagskonserter, men vi regner med at vi også får høre andre ting i denne settingen.

Hjemmeside

 

Z-bulls dartclub vil bidra med litt grilling utover ettermiddagen, og det blir mulig å kjøpe gode småretter. Dersom det skulle bli dårlig vær flyttes arrangementet innenedørs.

 

 


Lørdag 15. juni får vi besøk av bandet Giles fra England

Giles fikk topp kritikker av "Blues In Britain" for de 2 siste CD utgivelsene i 2005 - 2006, bandet ble faktisk ranket før Eric Clapton og andre etablerte Artister på den siste utgivelsen.

Blue Funk er det tredje albumet av denne spennende trioen. Albumet er blitt møtt med en fantastisk respons. Lionel Ross fra det ansette britiske Blues Magazine "Blues in Britain" ga det en 9'er i sin anmeldelse, noe han nesten aldri gjør.

Her følger hans vurdering:

Giles er en svært talentfull trio bestående av Mark Koehorst på gitar og vokal, Piet Koehorst på bass gitar og Terry Shaughnessy på trommer. Den svært allsidige Mark Koehorst spiller også keyboard og ekstra bass, trommer og perkusjon på enkelte låter.

Det er elleve låter, hvorav åtte ble skrevet av Mark Koehorst.

"The Chase" setter tonen i fin stil, og viser den betydelige ferdigheter av suveren,  rytmeseksjonen med stor effekt. En reggae-stil, svært særegen og svært effektiv versjon av "CC Rider" fortsetter fra åpningssporet deretter følger den mer rocka, "Keep On Dancin". Tempoet og humør er midlertidig dempet, i den langsomme bluesen, "Lost A Friend".

To gode spor følger: middels tempo og funky "So Much Pain", med sin fantastiske wah-wah baserte gitarsoloer, og en fantastisk versjon av JJ Cales "Clyde"

En funky gjengivelse av Stephen Stills "Black Queen" er etterfulgt av en annen glimrende sammensetning, den raske rocka "Walking sko", komplett med mer wah-wah fra Mark Koehorst gitar.

De tre siste sporene, alle skrevet av Koehorst, med spennende kontraster av langsomt og blues. "Watchdog" er forsiktig hypnotiske, støttet av noen eksotiske, ukonvensjonell akkorder, og gir "Blue" en mer rocka kant, mens den tilsynelatende selvbiografiske "Born In The Land of The Windmill" er vemodig og innadvendt. Sammen, gir de tre sporene en utmerket profil av Mark Koehorst brilliante gitarspill.
 
Giles på MySpace



 

Del på facebook


Tilbake til Kalenderen


©SongshenMedia Webdesign 2005 - 2013