Underholdning Juni 2012

Tilbake til Kalenderen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Vi har lagt inn en automatisk oversetter, den er ikke perfekt, men vi antar at våre utenlandske gjester forstår mer av siden med den, enn uten ;) Har du lekt deg og vil tilbake til Norsk, bruk Select Language, velg Norwegian ;)

Fredag 8. juni entrer Günther Nielsen scenen på Queens Pub

Günther Nielsen ble etablert i 2005.
Musikken er basert på tekster av Arild Karlsen, tonesatt av Arild K og Jon Syversen.

De spiller en godt variert, rocka musikkform, som etter en del konserter, har vist seg og fenge et bredt alders - spredt publikum. Günther Nielsen "ga ut" en cd singel, som avstedkom terningkast 5 hos Fredrikstad blads anmelder, våren 2007.

Cd release ble 9.mars 2012 og med tittelen RASTLØS VANDRER og fikk en sterk 4 i Fredrikstad Blad.
Musikken er basert på gitarer. Det er to gitarister med hver sine særpreget uttrykks form som vi føler at har fått frem det som vi kaller Günther Nielsen uttrykket. Vi er seks ”gutter”, som til sammen danner bandet Günther Nielsen. Tekstene kjennetegner mange i hverdagen slik vi alle kan ha det til tider. Kjærlighet, sorg, glede, lykke og fortvielse.
GITARBASERT POESIROCK er et stikkord, på norsk.

Navnet Günther Nielsen kommer fra en antatt kremert katt til naboen til Tommy. Huset brant og katten forsvant, men dukket senere opp igjen. Katten het Günther Nielsen.


Selv om gitarist Jon Syversen begynte og spille gitar først som 18 åring, har han en imponerende cv på området. Det begynte med Uranus, Fredrikstads første rockeopera; "Knut Elvis", i 1981, Stig Nilsson (Prøysenpris vinner i 1976), og Anders Grønneberg i forskjellige konstellasjoner. Han og Tommy var også sentrale i Rotvelt prosjektet (1993 - 97), Etter et mellomspill de kalte D' Sens, initierte han i 2005 det som nå har blitt Günther Nielsen.

Hjemmeside
Lørdag 16. juni får vi besøk av Bjørn-Peder på terassen. Han vil underholde med egne og andres låter i sommervarmen.

Kl. 15:00 - 18:00

Bjørn-Peder vokste opp i det norske landskapet som ifølge GramArt og VG produserer flest musikere per innbygger. Vi snakker da om nabokommunene Brønnøy og Sømna kommune på Sør-Helgeland, helt sør i Nordland. Tross et langt liv i Oslo har Brønnøyværingen beholdt sin hjemlige identitet og dialekt. Han har bak seg tre kritikerroste soloutgivelser.
No. 4 med undertittelen Få me heim ble innspilt i Nashville høsten 2011. I en intens arbeidsperiode spilte Bjørn-Peder og hans søster Anne Kristin inn hele 29 låter i tre forskjellige studioer, med hjelp fra håndplukkede musikere i verdensklasse – og slektning, Bertil Bertelsen fra Publiners som medprodusent og korist. Dette har satt sitt preg på platene. Ja du leste riktig; platene. Søsknene gir ut hver sin plate på samme dag, noe som vel er en aldri så liten verdenssensasjon!
Bjørn-Peders musikk er litt av mye - blues, country, viser, folkrock... Han er en musikalsk alteter som selv kaller musikken sin Kystrock. Den er variert som kysten selv med en himmel som ikke alltid er blå over høye fjell, men med bratte stup, glinsende hav og bunnløse dyp. Fra det rå til det sarte, fra Lofotfiske til asfaltjungel.

Lyst til å vite mer om Bjørn-Peder... lytt her:

 

Hjemmeside


Søndag 24. juni gjentar vi suksessen for tredje år på rad, da blir det nok en Salongkonsert med Nikki Lamborn (vokal) og Catherine Feeney (keyboard/gitar) og i år har de med seg Stuart Dixon (guitar) også fra Never The Bride, for å skape ytterligere akustisk stemning ..... sier Nikki ;)

Start kl. 20:30

Stuart har spilt gitar live, og i studio for artister som Eddie Floyd, Marcus Malone, Geno Washington og Pauline Black for å nevne noen.
I tillegg til å spille  med Never The Bride, har han også jobbe i det siste med sitt eget prosjekt "Cinqui", fusing blues, soul, funk, reggae og country.
Stuarts andre lidenskap, sammen med å spille live, er produksjon. Han er aldri lykkeligere enn når han er i studio omgitt av lyder å leke med! Et fenomenal talent.

 

Disse to jentene og Stuart er vel verd å sette av søndags kvelden til, de løfter taket på Queens Pub med sin musikk, enorme scene-energi og utstråling!

Så still opp og få en skikkelig "boost" før ukens kjas og mas setter igang!

 

Det vil bli forhåndsalg av billetter, kr. 150,- Begrenset antall   .... Førstemann til mølla ;)

QueensPub 69 25 22 33

 


Hjemmeside 

Never The Bride på YouTube


Lørdag 30. juni blir det ettermiddagskonsert på terrassen med "Kråkeby" Fra 15:00 -18:00.

Som sedvanlig blir det mange gode sommerlåter og enda bedre stemning på terrassen, så velkommen skal dere være !

En liten smakebit fra fjordårets konsert:

På kvelden får vi besøk av Ivan Andersen Trio som spiller opp kl. 22:00Ivan Andersen var en viktig del av "pre-senrockperioden" (1975-1990) i Fredrikstad der han satte sitt unike stempel på musikken til band som Exit,comen Act,Bottum up...Unggutten overbeviste tidlig den mest hardbarka gitarentusiast frapperende teknikk og innovasjon,en lokal artist,ifølge de samme entusiastene brakte selveste blueskonseptet videre!
Inspirasjon hentet, og henter han,fra legender som.J.Henrix,Larry Caron,B.B.King,S.R.V,FredieKing,og dette utviklet,og utvikler han enda,til sin særegne stil som oser av virtuositet Og originalitet.
Talentet skille etter hvert ikke upåaktet hen hos forståsegpåere.Flere av de store rockeentertainere,,som Jørn Hoel,Steinar Albrigtsen,Marie Bergman,Billy Cross kunne i mange år nyte godt av Ivans ekstreme kvaliteter.
Etter dette fulgte mange år på veien med duoer og trioer inntil det på begynnelsen på det 21. århundret sa stopp.Alt kruttet var brent og Ivan trakk seg tilbake.
Det skulle ta fire år før han dukket opp igjen-men da med en særdeles nypolert trio,nystemte strenger og nyetablerte Ivan Andersens Trio,skulle det vise seg.Etter første konsert på Fredrikstadscenen Cafe`Oscar slo Fredriksstad Blad journalist like godt fast at de tilstedeværende om 10år stolt ville kunne skryte av å ha vært på comebackkonserten,den som markerte begynnelsen på del to i supergitaristens karriere,en del to som etter alt å dømme får sin egen kickstart med opptreden på Glommafestivalen.
Som sagt:allerede har Ivan Andersens trio,som gjøres komplett med brødrene.Vidar Karlsen og Jørn Karlsen,gjort seg bemerket med sine comebackopptredener i Fredrikstad distriktet,ikke minst som "skummel" oppvarming for selveste Omar and the Howlers på blues camp.Det er all grunn til å forvente et fyrverkeri av en blueskonsert de tenner til og lyser opp og glommafestivalen for å nevne noen.

CC 80.-

En liten smakebit:


 

Del på facebook


Tilbake til Kalenderen


©SongshenMedia Webdesign 2005 - 2011