Underholdning Desember 2012

Tilbake til Kalenderen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Vi har lagt inn en automatisk oversetter, den er ikke perfekt, men vi antar at våre utenlandske gjester forstår mer av siden med den, enn uten ;) Har du lekt deg og vil tilbake til Norsk, bruk Select Language, velg Norwegian ;)

Lørdag 01.desember kl.15:00 gjester Etter Svinesund oss igjen.

NY MUSIKALSK REISE MED ETTER SVINESUND!

Sorgmuntre historier fortelles igjen om Kennet, Roy, Glenn Roger, Lena med bena og mange andre jenter via en følsom reise gjennom blueslandet Østfold. Du får høre om harryturer fra Yven, husbråk i Fredrikstad og om ulike seksuelle ladninger fra fontenen på Sjøbadet, en tur til Hamburg fra Kambo og rundt ei dame nedi Oven. En enkel Trekant holder ikke for disse reiseskildringene.

Gutta i Etter Svinesund bygger alkover for kvinnfolk i Moss og går ikke av veien for et sløydkurs på ferskenfin hud eller en tur på Vansjø oppi en kano med kona på tvers. Snekka med Marnamotoren tøffer ut på Kurefjorden, og pjolterne flyter blant fiffen bak syrinene i Larkollen.

Forfatter Dag Larsen synger, spiller gitar og forteller. Noen låter er laget av Øystein Olausen, gitar/bass og Egil Jegleim, tangenter. Mens andre melodier er hentet fra 60-tallets rikholdige minnebøker. Jan ”Apache” Larsen sørger for dette med sin ”Shadowsgitar” og Arne ”Reggae” Forsgren sørger for god takt og tone både på skinn og i sinn.

Etter flere år med slike lørdags ettermiddager i Queens Pub ved gågata i Moss, legger stadig flere turen innom etter å ha gjort unna helgehandelen. Med muntre historier og halvgale musikalske stunts fra Etter Svinesund, gleder oss til å se dere alle!

 

Biografi
Det musikalske spekteret er enda bredere enn vår samlede fysiske bredde (og det sier ikke lite), og til sammen har vi noen mannsalderes fartstid i et anselig antall band fra 1960-70-årene til i dag (f.eks. The Tombstones, Winterland, Dr. Hendersons Blues Caravan, Norwegian Wood, Rosmersholm, Skallagrimsson, FolkPort, Fra Ola Narr, Kampens Hete).


Beskrivelse
Gruppa har oppnådd kultstatus i Moss gjennom å innta den lokale oasen Queens Pub noen lørdags ettermiddager om høsten de seneste årene. Det er gjort for å fortelle om livet som utholdes av menn i Østfold, på evig og forgjeves søken etter meningen med tilværelsen, dvs. damer.

Forfatter, forteller og vokalist Dag Larsen fra Son har skrevet alle tekster, dels til et kresent utvalg av coverlåter og dels til originale melodier av Egil Jegleim (tangenter og vokal) og Øystein Olausen (bass og vokal). Jan Larsen (gitar og vokal) holder Fender- og Shadows-fanen høyt hevet, og Arne Forsgren sørger for at det svinger som bare………

Til tross for forankringen i Østfold har bandet en vid horisont, og fortellingene er ganske allmenngyldige, uansett hvor man nå bor på denne eller andre siden av grensen. Vi bringer gjerne vårt muntert-melankolske budskap ut over det ganske land.

Etter Svinesund spilte inn en CD i 2011 (en “lydbok” med tittelen En følsom reise gjennom grenseland) med en noe neddempet kortversjon av konserten; sceneversjonen blir gjerne atskillig mer løssluppen...

En lytteprøve fra EtterSvinesunds besøk i fjor:

 

 

Etter Svinesund på Facebook

 

CC kr. 50,-


Lørdag 1. desember presenterer vi "Backdraft" i samarbeid med Wild Bunch Rock and Roll Club.

Backdraft er en eksplosiv samling av kjente musikere fra Nederland og Tyskland.

Ron - vokal/gitar fra Ronnie Nightingale and the Haydocks,

Mario- vokal/gitar fra Foggy Mountain Rockers,

Mike l-bass/vok fra Lou Cifer and the Hellions og

Rich - trommer/vok fra 57 Fairlane.

I Backdraft smelter de sammen bandene og gjør sin egen rock'n'roll miks.

Debutskiva 'Forgotten Favourites' kom i 2010, og inneholder cover som gutta i bandet selv digger.

De er også å finne på Tribute skiva til Black Knights- Rockers Around The Round Table.

Siden den tid har gutta også snekra sammen eget materiale , og vi gleder oss til å se Backdraft live, etter og ha hørt gjetord om deres live opptredener.


CC kr.100,-


Lørdag 8. desember kl. 21:30 kommer Folkport og gir oss en førjulskonsert. 
 

I ventetiden kan vi nyte opptak fra FolkPorts besøk i mars 2011 ;)


Takk til  Kjell Torgersen for eminent filming!

Britisk og irsk folkrock med trøkk og stemning er det typiske i konsertopplevelsen og er blitt et varemerke for FolkPort der du kan oppleve alt fra raske trad- og danselåter til stemningsfulle ballader og instrumentaler. Med spilleglede og scenesjarm og en perfekt blanding av egenprodusert musikk og trad.-låter skaper FolkPort sammen med publikum alltid stor "musikkpub-stemning" om det er på en festivalscene eller på et mindre konsertsted.

Du kan drømme deg bort i de varmeste ballader eller bli revet med i allsang til irske drikkeviser - men du klarer garantert ikke å sitte stille når FolkPort drar i gang sine heftige dance-tunes, jigs and reels.

De siste årene har FolkPort spilt på konsertscener og festivaler i Norge og Danmark og gjorde sin femte Skagenfestival i 2011.

FolkPort spiller også på musikkpuber, -caféer og private arrangementer.

Høydepunktet i 2009 var utvilsomt support for Fairport Convention på Rockefeller mens den viktigste begivenheten i 2010 var utgivelsen av ny CD med bare egenprodusert musikk.

FolkPort består av musikere fra området rundt Moss og Fredrikstad med erfaring også fra blues, rock, viser og dansemusikk:

Ørjan Arntsen fele / mandolin / vokal

Sølvi Eriksen Kvam vokal / piano / fløyter / trekkspill / el. sekkepipe

Bjørn Fyen vokal / akustisk gitar

Jan Larsen el. gitar

Andre Banini trommer / perkusjon / vokal

Tore Tambs-Lyche akustisk bassgitar / el.bass / vokal

 

CC kr. 100,00

 

Hjemmeside


Søndag 9. desember kl. 15:00 er den unge engelske bluesgitaristen Marcus Bonfanti tilbake i Moss og på Queens!

Marcus Bonfanti er et av tidens store navn og en sensasjon i det britiske musikklivet. Han har for eksempel spilt med Ronnie Wood fra Rolling Stones og er fast medlem av den legendariske PP Arnold band.
Bonfanti er også medlem av den berømte Ronnie Scott's Blues Explosion der Tony Remy er medlem.

30-åringen Bonfanti hylles som en av Londons hotteste unge bluesmusikerne. Han debuterte i 2008 og har siden gitt ut to solo album og planlegger sitt tredje denne våren.

Bonfanti er ikke bare "talk-of-the-town" i London hvor han spiller for utsolgte hus - men også en anerkjent musiker som ofte invitert til å spille i andre situasjoner. Han har som solo artist åpnet konserter for store artister som Chuck Berry, John Mayall, Beth Hart og Paul Jones.

Etter besøk i mars, juli og november kommer Marcus Bonfanti nok en gsngtilbake til Queens, og vil gi publikum en blues-opplevelse de sent vil glemme!

Marcus Bonfanti winning 1st prize for best original song, "The Bittersweet", British Blues Awards 2012

”Bonfanti deserves to become the next British blues hero” (The Guardian)
“London’s hottest young blues player” (The Jazz Café)
“This blues guitarist will be loosening the plaster from the ceiling” (The Independent)
“Right here, right now, the best British bluesman around” (Zeitgeist)
“Utterly spellbinding” (The Times)

 CC 100.-


SWINGENDE FØRJUL PÅ QUEENS PUB FOR 8. ÅRET PÅ RAD.Lørdag 15. desember fra kl. 15:00 

Rein 60-tallsmusikk med Still on Wheels tilbys i år, og det attpå til med The Tombstones og Gerd Willadsen som gjesteartister. Tradisjonen tro synger Queensnissene og stemningen står garantert i pøbtaket når julemoratoriet HØYTID framføres av Lasse Dahl og Kai Holtan.

 


Still on Wheels er kjent for å spille melodiøs, variert og dansbar covermusikk fra 1960-tallet. Musikerne har mer eller mindre spilt sammen siden 60-tallet og er Erik Danielsen, Kjell Wisth, Roger Jacobsen, Egil Jegleim og Jan Larsen.

 


The Tombstones er også blant byens eldste band og er kjent for sin blanding av tøff rock, smektende ballader og Jan ”Apache” Larsens flotte Shadows-melodier. Eivind Jacobsen, Roger Bruun og Egil Jegleim er fortsatt med. Eneste endring siden 1965 er at Arne Forsgren har overtatt trommene etter Stein Mathisen.
 


Queensnissene består av gode venner som gjennom mange år har møttes for felles sang og moro like før jul. Mens musiker Lasse Dahl og ordkunstner Kai Holtan framfører for 8. året julemoratoriet HØYTID som er blitt en kultklassiker der julens diverse aspekter besynges og skildres på et vis som ville fått paven til å gå ut av sitt gode kinnskjegg i postkassa………

 


Programmet avrundes med at vår alles, lokale jazzsangerinne Gerd Willadsen synger jula inn sammen med Still on Wheels.

Sørg for å sette av ettermiddag og tidlig kveld på lørdag 15. desember til litt annerledes førjulssprell på Queens-pøbben!
 

 

Del på facebook


Tilbake til Kalenderen


©SongshenMedia Webdesign 2005 - 2011